Video Strategy
Ce este strategia video?
Atat pentru persoanele care acum intra in scena, cat si pentru cei care au mai folosit materiale video de-a lungul timpului, este nevoie de o planificare atenta care sa descrie despre ce este vorba, de unde se incepe si spre ce se tinde, si cum se va masura la final succesul.
Planul nu trebuie sa fie incredibil de detaliat, insa noi stim exact cum sa realizam videoul, astfel incat produsul final sa fie perfect.
Un plan solid poate face diferenta dintre rentabilitatea investitiei si un proiect complet esuat. Exista mai multi pasi pe care un plan strategic ar trebui sa ii aiba, asa cum se poate vedea si in lista de mai jos. Inainte de a semna contractul cu o firma care se ocupa de productie video, iti recomandam sa verifici daca sunt urmati acesti pasi.
1. Se va determina ce reprezinta continului video si cui ii este adresat
Asa ar trebui sa inceapa de fapt o planificare pentru orice tip de continut.
Este important sa se stabileasca de la bun inceput ce tip de continut se va realiza:
Videoclipuri educationale?
Distractive?
Demonstrative?
O combinatie de mai multe tipuri?
Pentru a determina exact modul in care vor decurge lucrurile este foarte important ca aceste detalii sa fie clare de la bun inceput, inainte de a trece la pasul doi al planificarii. Cunoscand aceste detalii vitale pentru un material video, se va determina inclusiv modul in care va fi realizat produsul final.
2. Este important sa descrii exact continutul dorit si tipul de material video vizat
Atunci cand se face un material video, este important sa putem stabili care sunt dorintele clientului si care sunt elementele cheie urmarite de acesta. Materialul video realizat trebuie sa se potriveasca audientei, dar si sa corespunda din punct de vedere al caracteristicilor principale cu entitatea sub al carei nume va fi publicat.
De exemplu, daca ai o companie de software pentru intreprinderi, si pentru aceasta este realizat un material video, este recomandat ca materialul video sa fie fractionat in functie de mai multe categorii principale: “Produs”, “HR”, “Evenimente corporative”, “Comunicari interne” , “Asistenta” etc. In functie de aceste categorii ar trebui sa se determine exact continutul pentru fiecare element in parte.
Acestia sunt pilonii pe care se bazeaza continutul oficial, in functie de care se va realiza intregul material video.
Dupa ce am stabilit impreuna pilonii continutului, vom trece la partea in care determinam tipurile de materiale video care vor spune cel mai bine povestea dorita.
Printre optiuni se numara:
• Inregistrarile web
• Videoclipurile demonstrative
• Interviurile
• Tutorialele detaliate si prezentarea de produse
• Documentarul
• Testimoniale
• Reportaj
In cazul in care nu ai o idee clara despre ce ar trebui sa prezinti intr-un material video, o solutie foarte buna ar fi sa incerci sa raspunzi la cat mai multe dintre intrebarile clientilor. Acestia vor raspunde pozitiv unui astfel de mesaj, ceea ce va determina ca investitia sa fie justificata si acoperita in cel mai scurt timp posibil.