Story boarding

275 Views No Comments
Un storyboard este o schita a modului de a organiza o poveste si o lista a continutului acesteia.

Care sunt avantajele unui story board

• Defineste parametrii unei povesti in cadrul resurselor si timpului disponibil
• Organizeaza si focalizeaza o poveste
• Determina ce tehnica trebuie utilizata pentru fiecare etapa a filmului

Cum se face un storyboard?

O poveste multimedia este o combinatie de video, text, fotografii statice, audio, grafica si interactivitate prezentate intr-un format neliniar in care informatiile din fiecare mediu sunt complementare, nu redundante. Deci, un storyboard ar trebui sa fie facut avand toate acestea in minte!

Impartim povestea in cadre logice

Pentru acest moment sunt necesare urmatoarele:
• Un paragraf succint care se refera la importanta continutului pe care il va prezenta materialul video.
• Profilul personajului, respectiv personajelor principale.
• Situatia sau evenimentul.
• Procesele prezentate sau produsele prezentate.
• serie de argumente pro si contra unei idei.
• Istoricul situatiei sau al evenimentului prezentat.
• Alte detalii care au legatura cu story-ul.

In loc sa gandesti filmul pe parti, il poti gandi pe idei. Acest lucru ajuta la evitarea gandirii liniare. Pagina de start cuprinde un titlu, sigla, un element vizual de fond (poate fi un fundal sau o fotografie centrala, un slide show sau un film).

Decide ce materiale functioneaza cel mai bine in continutl video. Videoclipul este cel mai bun mediu pentru a descrie actiunea, pentru a duce publicul intr-un punct central in poveste sau pentru a expune persoana din poveste.

Alege continutul static

Decide care parti din poveste vor fi cel mai bine expuse cu fotografii. Fotografiile ramase sunt cel mai bun mediu pentru a accentua o emotie puternica, pentru a genera un punct important intr-o poveste sau pentru a crea o dispozitie speciala. Ele sunt adesea mai dramatice. Fotografiile folosite in combinatie cu sunetul evidentiaza si emotiile. Fotografiile panoramice sau cele 360 de grade, in special combinate cu sunetul, introduc publicul in locatia povestirii.

Sunetul functioneaza cel mai bine cu video sau cu fotografii?

Combinatia dintre audio si video este foarte importanta si va genera un efect foarte bun doar in momentul in care combinatia se face corect. Este bine ca de acest aspect sa se ocupe un profesionist care sa combine cele doua elemente perfect, altfel efectul va fi contrar celui dorit.

Ce parte din poveste functioneaza cel mai bine cu elemente de grafica?
Grafica animata arata cum functioneaza lucrurile. Grafica ajunge acolo unde camerele nu pot, in celule umane sau foarte departe in spatiu. Uneori, grafica poate fi un mediu principal al povestii, insa totul depinde de ceea ce vrei sa transmiti.

Client

ABV studio

Date

October 30, 2018

Director

Winning Awards

Leave us a comment

Our Partner

Quick Menu