Special effects

277 Views No Comments
Efectele speciale (SFX) sunt iluzii sau trucuri create pentru a simula evenimentele imaginare dintr-o lume imaginara sau tot ceea ce nu se poate obtine in mod real in momentul filmarii. Efectele speciale pentru clipuri video sunt instrumente puternice de expunere. Drept urmare, ele sunt foarte des folosite in industria cinematografica, TV, teatru si jocuri video.

Care sunt avantajele utilizarii efectelor vizuale si speciale intr-o productie?

• Efectele speciale pentru videoclipuri sunt mai mult decat simple explozii.
• Efectele vizuale si speciale sunt versatile. Acestea ofera beneficii pentru toate tipurile de productie video, inclusiv video live de actiune, video stilizat si proiecte CG realist redate.

Divertisment si memorabilitate
Stimularea vizuala si emotionala mareste rata de raspuns a publicului. Efectele vizuale si speciale sunt una dintre cele mai eficiente modalitati de a stimula vizual si emotional publicul.

Creierele noastre proceseaza imagini
Datorita asociatiilor din copilarie, animatia este mai usor digerata si atrage mai repede publicul.
Efectele vizuale si animatia pot transforma subiectul neatractiv intr-un mesaj atragator din punct de vedere artistic.

Exista si efecte subtile care au un aport urias in succesul unui film. Efectele pe care majoritatea oamenilor nu le vor observa niciodata sunt, poate, chiar mai impresionante decat stilul traditional al VFX.

Efectele vizuale invizibile pot fi la fel de subtile ca si trucurile prin care sunt scoase in fata anumite produse, sau pot fi cele care genereaza dramatismul unei scene schimband total perceptia publicului. Aceste efecte invizibile au rolul de a da o finisare materialului video.

Branding si consolidarea marcii

Imaginea unei firme este intarita intr-un material video atunci cand efectele vizuale utilizeaza culoarea, forma si caracterele compatibile cu sigla. Acest lucru te ajuta sa iti consolidezi imaginea si sa te adresezi unui public mai larg.

Alte moduri de a utiliza efectele vizuale

Adesea alegem sa evidentiem momente sau actiuni prin efecte speciale.
Un bun exemplu in acest sens este manipularea timpului, operatiune caracterizata atat prin transformarea extrema a timpului (suficient de lenta pentru a arata in mod normal evenimente imperceptibile si nefilmabile, cum ar fi gloantele zburatoare) si a spatiului (prin capacitatea unghiului camerei de a se deplasa in jurul scenei la o viteza normala, in timp ce evenimentele sunt incetinite).

Avantajele oferite de efectele speciale

• Efectele vizuale au afectat in mod semnificativ filmele mainstream.
• Efectele speciale pot transforma un material video slab intr-unul de succes.
• Efectele vizuale moderne contemporane genereaza o cultura de film bazata pe un proces de productie care, in realitate, este mai putin fizic.
• Calitatea efectelor vizuale influenteaza in mod necesar credibilitatea filmului pentru spectator si majoritatea filmelor se straduiesc sa ascunda orice semne ale metodelor de filmare utilizate pentru a oferi spectatorului o experienta reala.
• Tehnologia digitala permite spectatorilor sa se bucure de fluiditatea vizuala si structura epica a evenimentelor istorice.

Efectele vizuale utilizate in exces pot cauza eroziunea filmului motiv pentru care ar trebui sa fie utilizate doar atunci cand este cu adevarat nevoie de ele. De asemenea, se recomanda utilizarea cat mai multor cadre naturale si realizate cu un minim de interventie.

Client

ABV studio

Date

October 30, 2018

Director

Winning Awards

Leave us a comment

Our Partner

Quick Menu