Post-production

277 Views No Comments
O etapa foarte importanta in productia materialelor video este denumita post-productie. Post-productia include, in general, tot ce se intampla dupa terminarea filmarilor.

Prin definitie, post-productia include editare, efecte speciale si / sau animatie. Cu toate acestea, ar putea include si distributia, cum ar fi trimiterea videoclipului catre corporatii sau incarcarea materialelor video online.

Ce include post productia?

• Editare
• Corectie de culoare
• Efecte vizuale
• Animatie
• Distribuire

Editarea

Editarea este adesea primul lucru care apare in mintea oamenilor cand aud “post-productie”. Este actul de a selecta clipuri din film si a le pune intr-o ordine specifica pentru a spune povestea dorita. Editarea include atat manipularea imaginilor, cat si a sunetului. Aceasta poate include si alte operatiuni cum ar fi adaugarea genericului, ajustari ale coloanei sonore, etc.

Corectia de culoare

Corectia de culoare este o etapa importanta. Atunci cand este facut un material video este posibil sa fie filmat cu mai multe camere si in mai multe locatii. Este sarcina productiei sa se asigure ca iluminarea si setarile camerei de filmat sunt cat se poate de coerente cand se filmeaza, dar va exista intotdeauna o variatie a iluminarii si adancimii de culoare ce trebuie corectate. Corectia culorilor ajuta la mentinerea continuitatii in poveste.

Efecte vizuale

Efectele vizuale reprezinta o alta categorie care poate include mai multe lucruri diferite. Efectele vizuale sunt realizate in post-productie. Termenul se refera la orice imagine care nu a putut fi filmata in timpul productiei, indiferent de motiv.

CGI sau imaginile generate de calculator sunt considerate un tip de efect vizual in care caracterele, modelele sau desenele sunt obtinute folosind un computer. Este cea mai obisnuita forma de efecte vizuale in filmarea comerciala si cere talent si timp.

Animatie

Prin definitie, animatia este procesul de a genera iluzia miscarii prin utilizarea succesiunii rapide a imaginilor secventiale. Cele mai multe animatii se realizeaza prin intermediul computerului in zilele noastre.

Distributie

Platformele pot varia de la serviciile de streaming, cum ar fi Netflix si Amazon, la Social Media precum Facebook si Instagram, sau la posturile de televiziune.
Fiecare mediu de distributie are propriile cerinte cum ar fi rezolutia si lungimea maxima. Serviciile de streaming utilizeaza un model de distributie neliniara (sau unicast), care include vizionarea la cerere.

Exista si distributie in televiziune, care este in intregime un proces complet diferit. Televiziunea utilizeaza modelul de difuzare liniara, in care continutul este distribuit centralizat de la radiodifuzor la o ora programata.

Pentru fiecare dintre aceste modele de difuzare, exista specificatii tehnice diferite pe care videoclipul trebuie sa le indeplineasca. Serviciile post-productie de distributie ar putea include realizarea acestor cerinte.

In concluzie, serviciile post-productie pot include o multime de lucruri, de la editare, care consta in aranjamentul de baza al materialului vizual si audio, la sound design,corectia culorii pentru a adauga tuse finale sau efecte vizuale care sa coresunda cerintelor creative si tehnice ale proiectului.
Colaborarea cu o firma specializata va face procesul mult mai simplu si vei avea garantia ca totul este facut perfect.

Client

ABV studio

Date

October 30, 2018

Director

Winning Awards

Leave us a comment

Our Partner

Quick Menu