Location Scouting

272 Views No Comments
Cu siguranta fiecare persoana a avut cel putin un eveniment nefericit, un moment in care cardul SD s-a umplut sau bateria s-a terminat exact intr-un moment nepotrivit. Location scouting este etapa care va elimina complet astfel de probleme. Aceasta etapa este esentiala si este la fel de importanta ca bateriile de rezerva si cardurile de memorie, si reprezinta o etapa vitala in pre-productie care ne ajuta sa facem fata oricarei provocari in momentul in care inregistram video pe teren.

Cunoasterea scenariului

In functie de scenariu, se alege un cadru care sa se potriveasca povestii spuse de materialul video. Aceasta este prima regula de cautare a locatiei. Pe masura ce sunt evaluate locatiile, pot fi gasite mai multe optiuni: zone naturale, istorice, cladiri, peisaje urbane si zone aflate pe malul apei. Este foarte important in acest moment sa retii ca ai o poveste de spus. Trebuie aleasa o locatie care sa se potriveasca perfect cu materialul video prezentat. Nu ar trebui sa ai sentimente fata de o anumita locatie. Locatiile sunt pur si simplu materii prime. Trebuie sa tinem cont de scenariu inainte de a putea determina daca o locatie este potrivita.

Analizarea locatiilor la momentul potrivit

Nu uita ca locatiile se pot schimba. Este intelept sa fie verificata locatia in ziua si la ora in care vor avea loc filmarile: acesti factori pot produce schimbari surprinzator de mari in ceea ce priveste potrivirea unei locatii pentru un material video.

Traficul si zgomotul, vizitatorii din locurile de agrement si de divertisment si turistii din zonele pitoresti sau istorice vin in valuri care variaza dramatic in functie de ora din zi, de ziua si de sezon.

Analizarea luminii

Bisericile, salile de cinema, restaurantele, salile de concerte si casele au in general o cantitate mica de lumina disponibila. Este important sa fie verificate nivelele de lumina si de aceea este recomandata testarea luminii pe camere inainte de a determina daca o locatie este buna sau nu. In cazul in care este necesar, se vor gasi solutii pentru iluminarea adecvata.

Analizarea expunerii la soare

Conditiile de iluminare din exterior pot fi la fel de provocatoare ca si cele din interior; iluminarea exterioara este in continua schimbare pe tot parcursul zilei. Este important sa putem determina daca o anumita locatie este expusa complet la soare, daca este partial expusa razelor solare, sau daca este tot timpul in umbra.

Prezenta surselor de curent

Multe locatii in aer liber sunt departe de sursele de curent si chiar si unele locatii interioare pot reprezenta adevarate provocari atunci cand vine vorba despre conectarea la prize.

Elemente importante

Examinati elementele: soare, ploaie, vant, zapada, caldura, frig – toate pot ajuta sau nu, in functie de continul unui material video. Prin urmare, este important sa verificam de la inceput daca o locatie corespunde din acest punct de vedere.

Client

ABV studio

Date

October 30, 2018

Director

Winning Awards

Leave us a comment

Our Partner

Quick Menu