Crew hiring

273 Views No Comments
Aceasta este etapa in care vom desemna echipa de filmare. Pentru ca totul sa fie cat mai clar, iti explicam cu lux de amanunte, care sunt cele mai importante pozitii in realizarea unei productii de amploare.

Pentru productii cu un buget restrans, numarul membrilor echipei de filmare se va diminua in functie de specificul fiecarui proiect.

Regizorul

Un regizor de film este o persoana care dirijeaza realizarea unui film. Regizorul are cea mai mare autoritate. In general, un regizor de film controleaza aspectele artistice si dramatice ale filmului si vizualizeaza scenariul (sau scenariile), in timp ce conduce echipajul tehnic si actorii in realizarea scenelor. Regizorul are un rol-cheie in alegerea actorilor, designul de productie si aspectele creative ale filmului.

Regizorul de film ofera directii pentru distributie si echipa si creeaza o viziune generala prin care filmul va ajunge in format final. Regizorii trebuie sa fie capabili sa medieze diferentele viziunilor creative si sa ramana in limitele bugetului filmului.

Productia

In general, productia nu este considerata un departament ca atare, ci mai degraba o serie de grupuri functionale. Acestea includ producatorii de film si producatorii executivi, cum ar fi managerul de productie, coordonatorul de productie si asistentii acestora; diferitii directori adjuncti; personalul contabil; si uneori managerul locatiilor si asistentii acestora.

Producatorul

Un producator de filme creeaza conditiile pentru filmare. Producatorul initiaza, coordoneaza, supravegheaza si controleaza aspecte precum strangerea de fonduri, angajarea personalului-cheie si organizarea distribuitorilor. Producatorul este implicat pe parcursul tuturor fazelor procesului de elaborare a filmului de la dezvoltare la finalizarea unui proiect. Pot exista mai multi producatori pe un film care pot juca un rol intr-o serie de domenii, cum ar fi dezvoltarea, finantarea sau productia in sine.

Producator executiv

Un producator executiv este un producator care nu a fost implicat in aspectele tehnice ale procesului de filmare in definitia initiala, dar a jucat un rol financiar sau creativ in asigurarea faptului ca proiectul intra in productie.

Producatorul de linie

Producatorul de cadre este legatura dintre studio sau producator si managerul de productie, responsabil cu gestionarea bugetului de productie. Titlul este asociat cu ideea ca acestia sunt cei care se afla zi de zi la filmari si ajusteaza in mod rational bugetul.

Asistentul productie

Asistentii de productie, ajuta in biroul de productie sau in diferite departamente cu sarcini generale, cum ar fi asistarea regizorului sau a producatorului.

Managerul de productie

Managerul de productie supravegheaza aspectele fizice ale productiei (nu aspectele creative), inclusiv personalul, tehnologia, bugetul si programarea. Este responsabilitatea managerului de productie sa se asigure ca filmarile sunt gata la timp si in limitele bugetului. De asemenea, el ajuta la gestionarea bugetului zilnic, prin gestionarea costurilor de operare, cum ar fi salariile, costurile de productie si costurile de inchiriere a echipamentelor.

Asistent manager de productie

Managerul asistent este asistentul directorului de productie si desfasoara diverse activitati pentru acesta.

Coordonatorul de productie

Coordonatorul de productie este creierul informational al productiei, responsabil pentru organizarea tuturor logisticii de la angajarea echipajului, inchirierea de echipamente si negocierea cu actorii.

Coordonatorul adjunct

Coordonatorul de productie adjunct asista managerul de productie si directorul. Scopul final al oricarui coordonator este acela de a se asigura ca materialul video va fi gata la timp.

Set construction

Constructia este procesul preluat de un manager de constructii pentru a crea peisaje pe scara larga, asa cum specifica un designer de productie sau un art director care lucreaza in colaborare cu regizorul pentru a crea scenele unui film, videoclip, etc. Designerul de scena produce un model de scara, desene scalare, mostre de vopsea si cercetari despre recuzita, texturi, etc. Desenele la scara includ, de obicei, un plan, o inaltime si o sectiune a setului complet, precum si desene detaliate ale elementelor scenice individuale care, in productiile teatrale, pot fi statice, arborate sau construite pe decoruri.

Hair and makeup

Coafura si machiajul sunt foarte importante in productia de film. Este necesara o echipa de profesionisti care sa realizeze machiajul si coafura actorilor care vor aparea in poveste. In ceea ce priveste machiajul, acesta se realizeaza prin tehnici speciale, motiv pentru care makeup-ul folosit in fiecare zi nu se va potrivi fiind nevoie de un profesionist care sa il realizeze.

Transport

Echipa care se ocupa de transportul echipei de filmare, a recuzitei si tuturor ustensilelor pentru filmat. Este important ca toata partea tehnica sa fie transportata in conditii corespunzatoare pentru ca totul sa se desfasoare in conditii perfecte si pentru a nu exista pierderi materiale care pot periclita calitatea filmarii.

Costume

Costumele sunt foarte importante pentru materialele video, in special pentru cele care au un anumit specific. Este important ca ele sa fie bine realizate. In acest sens se poate angaja o echipa care sa se ocupe de designul costumelor si, eventual de productia lor, sau costumele pot fi inchiriate de la o firma care are acest specific.

Client

ABV studio

Date

October 30, 2018

Director

Winning Awards

Leave us a comment

Our Partner

Quick Menu