Content strategy
Pentru a putea elabora o strategie de continut este important sa lucram impreuna. In acest sens sunt mai multe idei pe care ar trebui sa le ai in minte atunci cand incepem discutia despre strategia de continut.
Cunoaste-te pe tine insuti (si obiectivele tale)
Da, continutul unui material video ar trebui sa redea doar informatii valoroase, dar care sa fie si realiste in acelasi timp. Din acest motiv este foarte bine sa iti cunosti domeniul si asteptarile.
De aceea, o strategie de continut video ar trebui sa inceapa intotdeauna cu o revizuire a ceea ce face marca ta diferita si care sunt elementele care atrag clientii.
Va trebui sa stii ce trebuie sa comunici publicului despre tine, care sunt cele mai importante valori si care sunt cele mai importante rezultate obtinute pana acum.
In al doilea rand, va trebui sa evaluezi cat mai corect obiectivele ce tin de marketing. Nu sari acest pas, trecand direct la tipul de material video pe care vrei sa il faci: gandeste-te la tot ceea ce vrei sa evidentiezi, ce vrei sa obtii si cum arata pentru tine succesul.
Exemple de obiective
• Cresterea gradului de popularitate a marcii tale
• Conversii mai mari pe paginile de destinatie
• Mai buna intelegere de catre public a produselor sau serviciilor tale
• Mai multa implicare in relatia cu clientii actuali sau cu potentialii clienti
Intelege cat mai bine publicul
Succesul unui material video depinde de intelegerea exacta a publicului. Fara a se intelege care sunt spectatorii si ce ii intereseaza, nu vei putea crea tipurile de videoclipuri necesare pentru a ajunge la public.
Pentru a intelege publicul este important sa fie facute sondaje, interviuri si analiza datelor colectate. Incepe prin a aduna informatii de baza, cum ar fi datele demografice, apoi poti trece la considerente mai detaliate cum ar fi personalitatea si preferintele.
Evalueaza concurenta
Urmatorul pas esential il reprezinta identificarea lacunelor atat pe plan intern, cat si pe plan extern. Acest lucru iti permite sa gasesti oportunitati neexploatate pentru succesul continutului video.
Incepe cu o examinare a continutului video existent. Un audit amanuntit te va ajuta sa identifici punctele forte si slabiciunile videoclipurilor actuale si sa gasesti zonele care au nevoie de imbunatatire.
Va trebui sa determini care sunt concurentii majori de pe aceeasi nisa si ce continut video publica. Verifica de fiecare data ce fac ceilalti si ce succes au. Facand toate acestea vei sti exact unde mai ai de lucrat.
Alege corect pozitionarea continutului
Acum ca stii pozitia actuala fata de concurenta, este timpul sa decizi cum vei iesi in evidenta cu ajutorul continutului video. Cum vei crea continut mai bun decat concurenta? Ce vei aduce unic? Ce goluri vei umple?
Continutul si marketingul
In acest moment se poate face un plan de marketing pe baza tuturor informatiilor adunate. Vei stii exact unde vrei sa plasezi continutul video si ce anume trebuie sa prezinte acesta, precum si modul in care trebuie sa fie prezentate informatiile astfel incat sa te distantezi in mod pozitiv fata de concurenta.
Un continut al materialelor video gandit astfel va genera cu siguranta succesul dorit si va duce la indeplinirea obiectivelor.