Exista mai multe zone in care este utilizata productia video in scopuri de marketing.

Campanii Social Media

Termenul de campanii social media este destul de vast. Se poate referi la ceva extrem de atent elaborat cum ar fi o reclama a unui brand de renume, sau la ceva atat de brut cum ar fi un simplu live pe Facebook. Videoclipulu destinat Social Media este videoclipul digital proiectat pentru a fi vazut si impartasit prin intermediul retelelor sociale.

Aceasta este o definitie concisa, deci haide sa o desfiintam:

Deoarece fiecare retea sociala are un public unic, videoclipurile Social Media trebuie optimizate pentru diferite canale. Un videoclip care functioneaza pe Facebook poate necesita o editare serioasa inainte de a putea fi pus pe Instagram. Si s-ar putea sa fie nevoie sa abordam intr-un mod complet diferit videoclipul pe Snapchat sau pe Twitter.

Un videoclip va trebui optimizat si pentru distributie nu doar pentru canal. Abordarile diferite fac ca si continutul sa poata fi impartit, de la emotiile pe care le provoaca la structurile publicistice pe care le foloseste.
Inregistrarile live-urile destinate Social Media trebuie sa aiba legatura cu autenticitatea. Ar trebui sa aiba loc ca o conversatie intre tine si spectator.

Multe persoane confunda videoclipul Social Mediacu un material video viral, dar exista o diferenta esentiala. Videoclipurile destinate retelelor sociale pot sa nu obtina milioane de vizualizari si sa fie totusi un succes. Spre exemplu, daca ai o companie care vinde software pentru intreprinderi, un videoclip care spune povestea cu privire la modul in care software-ul poate ajuta poate fi un succes cu doar 600 de vizualizari.

Campaniile online

Pentru a obtine cu adevarat succesul in orice campanie de marketing digital, un material video este absolut necesar. Indiferent daca prezenta online a companiei ofera produse sau servicii traditionale, continut si informatii relevante, sau este pur si simplu o pagina de destinatie directa pentru generarea de trafic, videoclipul poate fi un factor serios de rentabilitate a investitiei in campania de publicitate. Videoclipul a contribuit la cresterea anuala continua a numarului de clienti si exista dovezi care sa demonstreze acest lucru.

Potrivit MarketingLand, 62% din cautarile Google au un videoclip si conduc la o crestere medie de trafic cu SEO organic de 157%. Standardele de calitate ale productiei video au crescut si, in acelasi timp, costul productiei a scazut radical. Chiar si videoclipurile de slaba calitate pot avea uneori efect. Dar, bineinteles, cu cat este mai buna calitatea video si relevanta audientei, cu atat vor fi mai bune ratele de conversie.

Campanii TV
Publicitatea pe TV ofera o serie de beneficii icompaniilor prin incorporarea sunetului, a imaginilor si a miscarii pentru a face intregul pachet interesant pentru consumatori. Anunturile care capteaza atentia publicului pot incepe sa vorbeasca cu consumatorii, reafirmand in mod eficient mesajul publicitar. In plus, publicitatea prin TV permite companiilor sa vizeze zone geografice foarte specifice.

Unul dintre beneficiile publicitatii la TV este abilitatea de a comunica cu un public foarte larg. Considerate o forma de mass-media, aspoturile TV functioneaza bine pentru a atrage atentia, pentru a genera constientizarea si pentru a stabili preferinta publicului pentru produse si servicii. Datorita publicului larg pe care il vizeaza – in special prin retelele de televiziune importante – aspoturile TV tind sa furnizeze mesaje generale, mai degraba decat foarte specifice.

In ciuda accesului larg la audienta al televiziunii, este important sa retii ca abilitatea de a viza segmentele de piata a crescut semnificativ in decursul anilor. Chiar si televizorul ofera o gama larga de optiuni de organizare astfel incat reclamele sa ajunga la cine trebuie. Cu ajutorul reclamelor la TV este generat un apel multi senzorial. Televiziunea a fost intotdeauna capabila sa apeleze la multiple simturi prin combinatia de texte, imagini, sunet si miscare. In timp ce dezvoltarea unor spoturi TV eficiente necesita o planificare semnificativa si o colaborare cu echipe profesioniste, valoarea poate fi semnificativa.